DOS (W) A1 vs Hemur Enge A1

Zaterdag 2 januari, De A1 van Hemur Enge had de twijfelachtige eer om de eerste punten van 2016 binnen te halen. Daar moest dan wel van koploper DOS gewonnen worden. Zij wisten in hun laatste wedstrijd maar liefst 40 keer doel te treffen tegen een tegenstander waar Hemur Enge nog van verloren had. Een zware opgave zo leek het.  Fons en Lars, inmiddels semi-vaste krachten binnen de A1, waren ook deze match weer van de partij op de plek van de nog immer geblesseerde Hanna en de afwezige Koen.

dosvsheOf de champagne van oud&nieuw nog in de benen zat zou gauw blijken. In eerste instantie leek het daar wel op. Binnen een minuut of 5 stond er een 2-0 achterstand op het bord en leek het al vrij vroeg de verkeerde kant op te gaan.
Niets bleek minder waar, HE liet zich niet van de wijs brengen en via Femke’s doorloopbal en Fons’ schot werd de stand gelijk getrokken, 2-2.

Sterker nog, HE nam een 4-2 voorsprong in beslag. Anouk van dichtbij en Kelvin van veraf waren daar verantwoordelijk voor. DOS daarentegen haakte snel daarna aan en wederom was de stand gelijk, 4-4.  Voor de laatste keer deze wedstrijd wel te verstaan, Avelon begon zich ook met de aanvallen van HE te bemoeien en dat resulteerde tweemaal in een doelpunt, 6-4.  Een strafworp tegen en nogmaals een doorloopbal op slag van rust van Femke zorgde voor een 2 punten marge tijdens de pauze, 7-5.

dosvshe2In de 2e helft veroorzaakte Dos het eerste doelpunt en naderde weer tot 1 punt, 8-7. Anouk van afstand maakte er weer 2 verschil van maar DOS klampte nog eens aan, 9-7.  Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Echter niet voor Hemur Enge wel te verstaan. Sam en Kelvin schoten raak van afstand en Pieter deed dat van onder de korf door in de vang zijn tegenstander goed uit te blokken. Een mooie beloning voor wederom uitstekend reboundwerk. DOS scoorde nog tussendoor maar had geen effect tegen de vijf doelpunten op rij van HE. Sam en Kelvin hadden even last van een scoor-oprisping en eerstgenoemde maakte er drie, de laatstgenoemde 2 doelpunten, 16-8.

Gelieve dit de volgende keer een hele wedstrijd vol te houden. DOS scoorde nog tweemaal in de slotfase maar meer voor de statistieken was dit dan ook niet, 16-10.

Helemaal geen slechte wedstrijd van HE en met 2 punten in de pocket een prima start van het nieuwe jaar. Hopelijk volgen er meer van.

Scores: Kelvin (4) Sam (4) Anouk Ruitenbeek (2) Avelon (2) Femke (2) Fons (1) Pieter (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree