De “dubbel” voor Hemur Enge

Amerongen – Na een fantastisch zaalkampioenschap, was het afgelopen weekend de veldtitel prooi voor de Amerongse korfballers. Hoewel, medekoploper en tegenstander: OJC’98 eigenlijk de hele wedstrijd op voorsprong stond, was het Hemur Enge die de laatste twee punten in eigen huis hield.

De zon had de hele dag alle lekker staan bakken op het kunstgras van de Burgwal hetgeen in zeer tropische temperaturen resulteerde. Beide ploegen hadden hier uiteraard last van, maar de bezoekers uit Berkel-Enschot leken minder moeite te hebben met deze omstandigheden. Hemur Enge kwam via een strafworp nog wel op een 1-0 voorsprong, maar werd hierna overlopen door OJC. Een 1-6 achterstand leek rampzalig voor de Amerongers en de 4-7 ruststand gaf de ploeg eigenlijk ook weinig moed.

Na de thee en bemoedigende woorden van coach Arjan de Wit kwam Hemur Enge helemaal terug in de wedstrijd, OJC dacht waarschijnlijk dat de wedstrijd al gespeeld was. Maar daar dacht het vlaggenschip van Hemur Enge anders over. De ploeg knokte zich terug in de wedstrijd en wist de stand weer gelijk te trekken. Maar liet OJC ook weer uit te lopen.

In een knotsgekke eindfase kwam de ploeg via een strafworp op gelijke stand met nog 1 minuut op de klok. Het aanvalsvak had al een duidelijk strategie afgesproken om de winst binnen te halen en werd hier gesteund door het publiek. Via een aantal aanvalspogingen leken de dames al door te kunnen breken, maar door het fysieke spel van de Brabanders kwam zij er niet doorheen. Dit bleek ook een groot risico want scherpschutter Kim van Lienden wist hierdoor van afstand de korf te raken, 14-13.

OJC’98 probeerde aan de andere kant nog een aanval op zetten, maar verspeelde de bal al snel. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Minderman kon de ploeg van Arjan de Wit hun geluk niet op!

Samen met de zaaltitel mag dit jaar een groot succes voor Hemur Enge 1 genoemd worden. De basis is dan wel zeer smal bij de Amerongse korfballers, maar dit maakt de ploeg ook veel hechter. Er wordt voor elkaar gevochten en samen gestreden, ideale ingrediënten voor een mooi resultaat. “Het eerste team is zeer belangrijk voor ons vereniging, veel vrijwilligers en betrokkenheid bij de vereniging. Daarbij een puike prestatie waarop de gehele vereniging trots mag zijn”, aldus voorzitter Bode van de Amerongse korfbalvereniging. Helaas neemt de ploeg wel afscheid van Brian Noorlander welke meer tijd gaat vrij maken voor het thuisfront. Gelukkig hopen zij Tim van Mourik na de zomer weer binnen de lijnen te mogen begroeten.

Doelpunten: Erwin Reede 5, Kim van Lienden 3, Simone Peterman 2, Jeroen Bode 1, Wim Martijn Hilligehekken 1, Linda Nell 1, René Nell 1.

 

Meer foto’s (Lars, ontzettend bedankt!)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *