D1: De weg naar het kampioenschap

Eind augustus zijn Frank en ik begonnen met het trainen en coachen van de D1. Ons team bestaat uit de volgende kanjers: Job, Timo, Alwin, Demi, Marijne, Marit, Noa, Clarissa en Kyra. Op de trainingen kan het behoorlijk gezellig zijn en moeten we af en toe de kinderen goed bij de les houden om op korfbalgebied wat bij te leren. De prestaties in de wedstrijden waren zeer goed op het veld.

De eerste wedstrijden tegen Woudenberg en Tiel werden vrij gemakkelijk gewonnen. De eerste testcase was de wedstrijd uit  tegen Arena in Rhenen, die op dat moment ook nog alles gewonnen had. Deze wedstrijd ging gelijk op en werd uiteindelijk gewonnen en stonden we alleen bovenaan. De wedstrijd tegen SKF werd daarna zeer goed gespeeld en werd met grote cijfers gewonnen.

Ondertussen was er nog een team met maar 1 nederlaag en dat was DOT Oss. Daar mochten we op zaterdag 3 oktober naar toe. Dit was een lange reis en of het daar aan lag, dat weten we niet, maar we hadden het zeer moeilijk daar en verloren door een doelpunt in de laatste minuut. De meeste kinderen waren toen best wel teleurgesteld, maar ze wisten dat als ze de laatste wedstrijd zouden winnen tegen Activitas D1, dat ze dan kampioen zouden zijn, in ieder geval samen met Arena, die verder alles gewonnen had.

Afgelopen zaterdag kon je gelijk al zien, dat de kinderen er zin in hadden, want de meeste waren al vroeg van te voren op het veld. Na een korte voorbespreking was de doelstelling duidelijk, er moest vandaag gewonnen worden! En zo begonnen we scherp aan de wedstrijd door snel te scoren, een mooie doorloopbal van Marit. Daarna stokte de eerste aanval, er waren veel kansen, maar geen doelpunten. Na de eerste wisseling van functie had Demi er zin in en schoot van een mooie afstand de 2-0 en 3-0 binnen. Hierna had Clarissa zo iets van, dat kan ik ook, scoorde de 4-0 en was daar zeer blij mee.

Kort voor rust scoorde Timo nog de 5-0 en konden we gaan rusten. In de rust gaven we aan dat we goed moesten blijven samenspelen, want door de vele kansen, wilde iedereen gaan scoren en waren we de bal snel kwijt.

Na de rust pakte de D1 weer de draad snel op en scoorde Marijne de 6-0 via een korte afstand en de 7-0 met een doorloopbal. De kansen bleven komen en via een korte afstandsschot scoorde Marit de 8-0. Via twee doelpunten van Activitas leek Hemur Enge wat te verslappen, maar toen zorgde Kyra voor het slotakkoord met twee mooie doorloopballen en zorgde voor de uiteindelijke einduitslag 10-2. Na het laatste fluitsignaal van Hella kwam de blijdschap eruit en waren de kinderen zeer enthousiast. Wij als coaches waren uiteraard ook zeer blij. Na een korte speech van onze nieuwe voorzitter Jeroen kregen we een heerlijke taart en bloemen voor de coaches.

Als coaches willen we alle ouders bedanken voor hun regelmatige aanwezigheid en enthousiasme. Wij ervaren de D als een zeer leuke en leergierige groep. Wij vinden het daarom ook wel jammer dat Job en Tim ons gaan verlaten voor de C1, maar hebben er alle vertrouwen in dat zij daar hun plekje weer zullen vinden en dat we met de overgebleven kinderen ons best zullen gaan doen om weer voor een goede prestatie te gaan in de zaal met de D1.

Groetjes

Richard

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *