Bode: “Nu de titel binnen slepen”

Voor Hemur Enge zijn het op dit moment spannende tijden, de ploeg bekleedt op dit moment de eerste plek en heeft op 11 maart nog 1 puntje nodig om de titel naar zich toe te trekken.

Speler Lisanne Bode maakte een paar jaar geleden de overstap van SKF naar Hemur Enge om haar speelplezier weer terug te vinden in het korfbalspel. Nu staat zij samen met haar teamgenoten op de drempel van het kampioenschap.

Eén van de jonkies binnen het team, dat lijkt me soms lastig.

“Dat klopt, het duurde ook even om m’n draai te vinden binnen het team. Maar dat is nu wel voorbij, ik heb wel m’n draai gevonden in Amerongen.”

Wat spreek je je dan aan bij Hemur Enge? De overstap vanuit SKF lijkt me best groot

“Nou SKF is natuurlijk een veel grotere vereniging, maar het draait dan ook eigenlijk alleen om het eerste. Bij Hemur Enge telt eigenlijk iedereen mee. En natuurlijk zijn er ook niet altijd veel toeschouwers, dan is ook inherent aan het spelen in een lagere klasse. Maar in de derby tegen KCD zat ook de hele tribune van de Allemanswaard vol. Er werd een sfeer gecreëerd waar ze bij menig korfballeague wedstrijd jaloers op zouden zijn.”

Ja de sfeer bij deze wedstrijd was fantastisch, hoe heb je dat ervaren?

“Eerlijk gezegd was ik de eerste minuten een beetje geïmponeerd. De publiek overstemde mijn stem met het roepen naar m’n medespelers. Maar na een paar minuten zat ik helemaal in de wedstrijd. Ik moest na de wedstrijd horen wie er allemaal op de tribune zaten, zelfs m’n schoonouders heb ik niet gezien.”

Heb je Hemur Enge dan helemaal in je hart gesloten?

“Zeker! Zelf werk ik ook in Amerongen, dus ik ken eigenlijk iedereen, zowel de spelers als ouders. En als ik dan de E’tjes van het team van de week zie opspringen bij een Amerongs doelpunt dan wordt ik helemaal blij! Al m’n teamgenoten zie ik als m’n vrienden en iedere week leef je weer toe naar een wedstrijd. Begrijp me niet verkeerd, een weekendje vrij is ook heerlijk, maar daarna moet er toch wel weer een wedstrijd komen.”

Is de titel belangrijk voor de ploeg?

“Nou de titel was geen doel op zich, maar nu we er zijn moeten we hem zeker binnen slepen!”

11 maart kan Hemur Enge de titel definitief naar zich toe trekken. De Amerongers treffen dan SGV in de Allemanswaard. SGV zal er alles aan doen om Hemur Enge van de titel af te houden en staan bekend als een taaie ploeg waar enige ploeg zich weleens in verslikt heeft. Uiteraard – met de steun van alle toeschouwers – zal Hemur Enge er alles aan doen om het kampioenschap binnen te slepen. De wedstrijd start om half 4 in de Allemanswaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *